Onlangs maakten we kennis met de vernieuwde Ecosport, maar Ford heeft ook groter nieuws in het vat zitten. Over een ruime week trekt Ford het doek van de compleet nieuwe Fiesta!

Wie met smart zit te wachten op een opvolger voor de huidige Fiesta, moet een rode cirkel om 29 november zetten. Dat is de dag dat Ford tijdens een Go Further-event de zevende generatie van de Fiesta aan de wereld toont.

De nieuwe Fiesta komt als geroepen. Hoewel het model nog altijd hoog scoort in de verkoopstatistieken, stamt hij in de basis uit 2008. Uit eerdere spionageplaten konden we al opmaken dat de Fiesta in grote lijnen niet zal breken met het design van de huidige generatie. De motorkap en voorruit zijn nu optisch meer van elkaar gescheiden door een 'knik' en aan de achterzijde monteert Ford horizontaal in plaats van verticaal georiënteerde luchtunits.

Als de nieuwe Fiesta volgend jaar op de markt verschijnt, zal hij te maken krijgen met een vernieuwd B-segment. Kia's Rio is onlangs gepresenteerd en volgend jaar lanceren onder meer Volkswagen en Seat een nieuwe Polo en Ibiza.

Bekijk foto's van de Ford Fiesta in groot formaat