Spionagebeelden BMW 8-serie cabrio

In september kregen we voor het eerst de enorme coupé van BMW te zien die de 6-serie gaat opvolgen. Die auto kan natuurlijk niet zonder cabrioletversie.

BMW is druk bezig met het herpositioneren van bepaalde modellen. De 5-serie GT gaat naar verluidt als 6-serie GT verder, terwijl de 6-serie coupé met de naam 8-serie in het vaarwater van de Mercedes S-klasse coupé terecht moet komen. Tegenover de S-klasse cabriolet komt dan deze 8-serie cabriolet te staan.

De auto lijkt op het eerste gezicht sterk op de 6-serie cabriolet, maar is volgens onze spionagefotograaf duidelijk groter. Ook de kenmerkende achterruitconstructie die op de vorige twee generaties 6-serie schitterde, verdwijnt. In plaats van de rechtopstaande glazen achterruit zien we nu een meer tradioneel, liggend exemplaar. 

Behalve de cabrioletkap verschilt het design natuurlijk nauwelijks van de coupé, die zich vandaag overigens ook opnieuw laat bekijken (vanaf foto 7). De auto is heel langgerekt van vorm en lijkt een achterklep in de stijl van de beroemde 'bangle butt' te krijgen.

De naamsverandering is overigens niet puur een marketingbesluit, want de nieuweling rust naar verluidt op het platform van de 7-serie. De tijden van de 8-serie uit de jaren '90 lijken daarmee te herleven, want die enorme coupé maakte gebruik van E38-techniek. 

Bekijk foto's van de BMW 8-serie in groot formaat

Tip de redactie