Baojun 510 gelanceerd in Chinat

Zet je schrap voor een lading nieuws over Auto Guangzhou, een Chinese autobeurs die momenteel gaande is. Zojuist zagen we de Buick Velite en nu worden we getrakteerd op de Baojun 510.

Baojun is een submerk van een van de joint-ventures die General Motors in China heeft. Het betreft het samenwerkingsverband tussen GM, SAIC en Wulling Auto. Baojun werd in 2010 op poten gezet als alternatief voor modellen van General Motors en Buick. De auto's zijn er overigens geen directe concurenten van, maar mikken op modellen van merken als Chery en Geely.

Goed, terug naar de nieuweling die 510 gedoopt is. We zien een compacte cross-over die volgens Baojun zelf speciaal is bedoeld voor mensen die in de jaren tachtig en negentig geboren zijn. Vooral dat laatste decennium lijkt ons geen gekke keuze, wie in de jaren nul van dit milenium geboren is, lijkt ons nog wat jong om een auto aan te schaffen.

De 510 staart ietwat nors de wereld in, beschikt over in afwijkende kleur gespoten A- en C-stijlen en heeft een panoramisch dak. Het oogt allemaal niet verkeerd, maar het geheel wekt ook de indruk dat we e.e.a. wel eerder hebben gezien.

Baojun doet in China goede zaken. Het merk groeide met een kleine 60 procent in de eerste 10 maanden van dit jaar. 

Bekijk 7 foto's in groot formaat

Tip de redactie