De ultieme weelde-cabrio: Mercedes-Maybach S650

Op de beursvloer van de Los Angeles Auto Show schittert de Mercedes-Maybach S650 Cabriolet, de meest weelderige variant van de S-klasse Cabrio!

Onlangs liet Mercedes-Benz middels een teaser weten het Maybach-gamma, dat tot op heden alleen in de vorm van een lange en zeer weelderige S-klasse sedan bestaat, uit te breiden met een Mercedes-Maybach-versie van de S-klasse Cabriolet. Vandaag is die machtige cabriolet aan de wereld voorgesteld.

Wie zo'n 300.000 euro heeft liggen en op zoek is naar een cabriolet 'met alles erop en eraan', kan opteren voor een van de 300 Mercedes-Maybachs S650 die geproduceerd gaan worden. Voor dat geld krijg je een S-klasse Cabriolet met een 6,0-liter grote V12 onder de kap die 630 pk weet te leveren. Schakelen gaat middels een zeventrapsautomaat.

Het houdt uiteraard niet op bij uiterlijke kracht, de S650 zit namelijk zeer goed in zijn spullen. De auto heeft afwijkend bumperwerk, bergen extra chrome, speciale 20-inch Maybach-wielen én de auto projecteert zijn merklogo op de grond bij het openen van de portieren. Het interieur is te beschrijven als een orgie van leer, hout en andere materialen die naar wens te leveren zijn. Maybach-logo's kunnen natuurlijk niet ontbreken. De S650 wordt daarbij geleverd met een matchende kofferset.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz S-klasse in groot formaat

Tip de redactie