Jaguar gaat elektrisch

Jaguar heeft het doek getrokken van de I-Pace Concept, een studiemodel dat laat zien hoe een volledig elektrische cross-over van Jaguar er in zekere mate uit gaat zien.

We weten stiekem al even dat Jaguar achter de schermen druk in de weer is met de ontwikkeling van een volledig elektrische cross-over. Dinsdag laat Jaguar met deze I-Pace Concept zien hoe zo'n elektrisch geladen hoogpotige 'Jag' er uit zou kunnen komen te zien.

Jaguar noemt de vierwielaangedreven I-Pace een auto die Jaguar een nieuw tijdperk in zal helpen. Dat de Britten het EV-verhaal serieus nemen, blijkt wel uit het feit dat direct geroepen wordt dat de productieversie in 2018 op de markt verschijnt. De I-Pace is overigens niet gebaseerd op de F-Pace, Jaguar meldt dat de productieversie ook volledig van de grond af ontworpen zal worden en een eigen platform meekrijgt.

De I-Pace Concept beschikt over een 90 kWh metend accupakket dat stroom levert aan de voor- en achteras geplaatste elektromotoren. Deze leveren ruim 400 pk en 700 Nm koppel. Jaguar belooft een sprint vanuit stilstand naar 96 km/h (60 mph) in zo'n vier tellen. Een actieradius van meer dan 500 kilometer moet in theorie mogelijk zijn.

Het 4,68 meter lange studiemodel, slechts enkele centimeters korter dan de F-Pace, beschikt over een glazen dak, 23-inch metende lichtmetalen wielen en heeft een bagageruimte van 530 liter.

Bekijk 15 foto's in groot formaat

Tip de redactie