Wie tot op heden een Model S of Model X kocht, mocht daarmee gratis gebruikmaken van Tesla's Supercharger-netwerk. Dat verandert snel.

Tesla's die na 1 januari 2017 worden besteld, krijgen jaarlijks voor 400 kWh aan gratis Supercharger-credits. Wie deze credits op heeft gemaakt, zal volgens Tesla een "[...] kleine vergoeding" moeten betalen voor het gebruik van het laadnetwerk. Zo blijft een deel van het gebruik van het Supercharger-netwerk gratis, al is het een stevige verandering ten opzichte van de huidige situatie. Tesla's die momenteel worden besteld, profiteren "voor de hele levensduur" van het model van gratis laden via Tesla's Supercharger-netwerk. Verdere details worden later vrijgegeven. Tesla benadrukt dat het met de kosten die het zal vragen voor het gebruik van zijn laadnetwerk geen winstoogmerk heeft.

Het geld dat uiteindelijk binnenkomt, zal geïnvesteerd worden in verdere uitbreiding van het Supercharger-netwerk, een netwerk dat wereldwijd uit meer dan 4.600 Superchargers bestaat. Huidige eigenaren van een Model S of X en zij die voor 1 januari 2017 een Tesla bestellen, blijven profiteren van de gratis Superchargers, mits de auto voor 1 april 2017 geleverd is.