In 2018 trakteert Rolls-Royce de absolute toplaag van autoland op een compleet nieuwe Phantom. Hier zien we de auto ingepakt en wel de stevige benen strekken.

Rolls-Royce overgiet de nieuwe generatie Phantom niet met een wereldschokkend nieuwe designtaal. In de basis lijkt het Britse topmodel sterk op zijn voorganger, al zijn er zeker verschillen waar te nemen.

Zo lijkt de grille, voor zover mogelijk, nog prominenter in beeld te zijn. We blijven even bij het front, want dat is de locatie waar Rolls-Royce dit exemplaar heeft voorzien van zijn definitieve koplampunits. Eerder zagen we al dat de C-stijl van de nieuwe Phantom vlakker ligt, waardoor een sterker aflopende daklijn ontstaan dan bij het huidige exemplaar het geval is.

Ook aan de achterzijde zijn verschillen met de huidige Phantom te bespeuren. De lichtunits, hoewel nog voorzien van camouflagestickers, staan meer rechtop en dragen duidelijk een ander ontwerp.

Aluminium spaceframe

De nieuwe Phantom wordt, net als alle toekomstige Rolls-Royces, gebouwd rond een aluminium spaceframe. Liefhebbers van de Drophead and de Drophead Coupé vissen bij de nieuwe generatie Phantom helaas achter het net. Na het verdwijnen van de huidige Phantom zullen die twee varianten niet terugkeren.

Wel breidt Rolls-Royce zijn portfolio uit met een hyperluxe SUV, een auto die intern als Project Culinan door het leven gaat.

Bekijk foto's van de Rolls-Royce Phantom in groot formaat