Eind oktober stelde Skoda de aangescherpte Octavia aan de wereld voor. Het vernieuwde exterieur hebben we al kunnen bekijken, nu is het zijn binnenste dat de Tsjech toont.

Skoda spreekt van de beschikbaarheid van nieuwe kleurstellingen en een volledig zwart dashboard. Daarbij komt dat de Style- en Laurin & Klement-versies standaard sfeerverlichting krijgen die in tien verschillende kleuren kan worden ingesteld.

In het interieur vinden we een nieuw optioneel infotainmentsysteem, gekoppeld aan een 9,2-inch metend scherm. Het stuurwiel is verwarmbaar en in de bagageruimte van de Combi ligt een uitneembare lamp. Ook de bekerhouders zijn vernieuwd, deze kunnen nu PET-flessen vasthouden.

Geen update zonder nieuwe veiligheidssystemen. De Octavia kan beschikken over Towing Assist, Front Assist, Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert. Verder heeft Skoda de sleutel aangepast. Aan iedere sleutel zijn bepaalde instellingen, denk aan de stuur- en stoelstand, gekoppeld.

De vernieuwde Octavia is met name aan de buitenzijde vernieuwd. Met name de koplampunits in de stijl van de vorige generatie Mercedes-Benz E-klasse springen in het oog.

Bekijk foto's van de Skoda Octavia in groot formaat