Het Britse Autocar schrijft stellig dat Mercedes-AMG een heel bijzondere GT in het vat heeft zitten. Met een vierdeurs variant zou de divisie van Mercedes-Benz de Porsche Panamera het vuur aan de schenen willen leggen.

Het segment van de vierdeurs supersporters wordt voornamelijk beheerst door de Porsche Panamera en in zekere mate door de Aston Martin Rapide. Volgens Autocar komt Mercedes volgend jaar met een vierdeursversie van de gespierde AMG GT.

Naar verluidt debuteert de vierdeursversie van de AMG GT als Vision Concept, als onderdeel van het vieren van AMG's vijftigste verjaardag, de pk-afdeling van Mercedes-Benz bestaat immers sinds 1967. Intern zou de auto als AMG GT 4 door het leven gaan.

De 571 pk of 612 pk (S) sterke 4.0-liter V8 uit de E 63 AMG zou verantwoordelijk moeten zijn voor de aandrijving. Daarmee lijkt Mercedes-AMG direct de hogere lagen van het Panamera-gamma op de korrel willen nemen. De Panamera Turbo levert namelijk 550 pk en een toekomstige Turbo S-variant zal waarschijnlijk iets boven de 600 pk uitkomen. We wachten af.