GRONINGEN - De regiopolitie Groningen gaat waarschuwingsbrieven sturen aan potentiële deelnemers aan illegale straatraces. In de brief wordt duidelijk gemaakt dat de races levensgevaarlijk zijn en dat de politie met alle middelen zal optreden. Zo nodig worden auto's in beslag genomen. Dat heeft hoofdcommissaris Welten geschreven.

De brief gaat vergezeld van een schrijven van het Verbond van Verzekeraars, dat er nog eens op wijst dat wie schade veroorzaakt tijdens dit soort races niet op een schade-uitkering hoeft te rekenen.

De adressen van de racers en kijkers zijn bekend omdat agenten de afgelopen maanden bij illegale races kentekens van auto's verzamelden. De briefactie past in het strengere, op actie-vooraf gerichte beleid van de regiopolitie Groningen.

Zo wordt ook bij sommige potentiële voetbalrelschoppers aangebeld om ze er nog even op te wijzen dat ze een stadionverbod hebben, en dus maar beter thuis kunnen blijven.

/AUTOPolitie staat autoraces op landingsbaan toeOM gaat illegale races landelijk aanpakkenDode bij illegale wegrace in Druten