Heb je het altijd al vervelend gevonden dat je met je McLaren P1 GTR niet van het circuit af mocht? Kijk niet verder, want hier is de oplossing.

Het Britse bedrijf Lazante Motorsport heeft inmiddels al een aantal McLarens P1 GTR aangepast om op de openbare weg te mogen. Eén daarvan duikt nu op in ons eigen land, en goed nieuws: hij is te koop! 

De normaal gesproken strikt voor het circuit bedoelde P1 GTR is gebouwd in een gelimiteerde oplage van 45 exemplaren. Een aantal daarvan is - na goedkeuring van McLaren - door Lazante Motorsport onderhanden genomen om aan de Britse reglementen voor straatauto's te voldoen. Dit exemplaar is één daarvan en staat ook op Brits kenteken. 

Straatlegaal

Om de auto straatlegaal te maken, zette Lazante Motorsport de auto op andere wielen en haalde zelfs een aantal zaken weg die op alleen voor op een circuit nodig zijn. Daardoor is de auto zelfs nog zo'n 60 kilo lichter dan de circuitversie.

Met de 1.002 pk sterke hybride aandrijflijn gaat de auto nog iets sneller naar de 100 km/h dan de 2,8 seconden die de reguliere P1 ervoor nodig heeft. De auto heeft er zo'n 2,5 seconden voor nodig. Er hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje aan dit alles; voor omgerekend 3,92 miljoen euro mag-ie mee.

Bekijk foto's van de McLaren P1 in groot formaat