Faraday Future naar CES

Faraday Future heeft laten weten tijdens de Consumer Electronics Show in januari 2017 een complete productieauto aan de wereld voor te stellen.

In januari liet het Chinees-Amerikaanse Faraday Future tijdens de Consumer Electronics Show (CES) zijn FFZero01 zien, een bizar studiemodel dat niet helemaal was wat men van de zelfbenoemde Tesla-rivaal had verwacht. Dat alles moet in januari 2017 veranderen als Faraday Future tijdens een nieuwe editie van de technologiebeurs zijn eerste productiemodel wil laten zien.

Faraday Future's eerste model hebben we al meerdere keren ingepakt en wel kunnen bekijken. Het lijkt er zeer sterk op dat de elektrofabrikant een cross-over-achtige in het vat heeft zitten, een auto waarmee het merk de Model X het leven zuur wil maken.

Faraday Future zet tevens hoog in op autonome technieken, al wordt er niet verwacht dat het eerste model van het bedrijf volledig zelfstandig door het verkeer kan gaan. Over zo'n 2,5 maand wordt er meer bekend als de CES op 5 januari zijn poorten opent.

Bekijk 3 foto's in groot formaat

Tip de redactie