Nieuw submerk uit China onthuld

Een ruime twee weken geleden werden we voor het eerst op de hoogte gesteld van de komst van het Chinese Lynk en Co. Donderdag heeft het merk zijn eerste auto gepresenteerd.

Begin oktober liet het Chinese Geely weten een nieuw submerk in het vat te hebben zitten. De subdivisie heet Lynk en Co. en donderdag blijkt dat het veel meer behelst dan wat hippe marketing.

Zo krijgen we van Lynk en Co diens eerste auto te zien, een SUV met de weinig geïnspireerde naam '01'. Dat Geely het moederbedrijf van Volvo is, komt op wel heel bijzondere manier tot uiting. De 01 is namelijk gebaseerd op de genen waar ook de aanstaande Volvo XC40 gebruik van gaat maken. Van die auto kregen we middels deNieuw submerk uit China rtoo Volvo 40.1 Concept al een vooruitblik te zien.

Eigen markt

Geely wil met Lynk & Co niet puur de eigen markt bedienen. Het concern verklaart grote plannen te hebben voor verkoop in onder andere de Europese en Amerikaanse markt. Sterker nog, de 01 is zelfs in Zweden ontwikkeld en ontworpen.

De 01 staat bol van de communicatietechnieken, en is volgens zijn scheppers dan ook de eerste echte 'connected-car' ter wereld. Ontwikkelaars kunnen hun eigen apps voor de auto ontwikkelen en de 01 is met andere mensen te delen als je hem zelf niet nodig hebt. Daar komt uiteraard een applicatie bij kijken.

De wielbasis van de 01 meet 2,73 meter en de complete auto is 4,53 meter lang, 1,65 meter hoog en 1,86 meter breed. Wat er onder de kap verschijnt, is nog niet bekend. De 01 moet in 2018 op de markt verschijnen en krijgt later gezelschap van een 02 en een 03.

Bekijk 11 foto's in groot formaat

Tip de redactie