Nieuwe Jeeps in beeld

Tijdens een dealermeeting in de Verenigde Staten heeft Jeep zijn toekomstige modellen digitaal getoond. Gelukkig zat tussen de gegadigden iemand die zijn camera paraat had.

Op een poster was de toekomstige line-up van Jeep te zien. Naast de reeds bekende modellen stonden daar de nieuwe Wrangler én de langverwachte Grand Wagoneer op.

We lijken te kunnen bevestigen dat de Wrangler wat design betreft zeer trouw blijft aan het ontwerp dat we zo ongeveer sinds het aanvangen der tijden op de robuuste offroader tegenkomen. Ook uit eerdere spyshots konden we al afleiden dat de nieuwe Wranger, die ook een zekere vorm van elektrokracht onder zijn koets krijgt, zeer sterk gaat lijken op het huidige model.

Dan de Grand Wagoneer, een auto waarover we al lange tijd geruchten opvangen. Met de Grand Wagoneer zou Jeep een oude naam afstoffen om deze vervolgens achterop een grote broer van de Grand Cherokee te plakken. Het model zou uiteindelijk zijn tanden moeten zetten in de Range Rovers van deze wereld. Op de afbeeldingen zien we al iets van de led-verlichting die op zowel de voor- als achterzijde van de Grand Wagoneer prijkt.

Verder is bekend geworden dat de Renegade volgend jaar gefacelift zal worden. De Wrangler moet in de eerste helft van volgend jaar op de markt verschijnen. Hetzelfde geldt voor een nieuwe Grand Cherokee. In 2018 laat de Grand Wagoneer zijn gezicht zien.

Bekijk 3 foto's in groot formaat

Tip de redactie