Mini toont glimp van Countryman

Mini heeft besloten een reeks foto's van de hagelnieuwe Countryman de wereld in te sturen. We maken tevens kennis met de eerste plug-in hybride van het merk.

Al sinds 2014 komen ingepakte Mini's Countryman regelmatig voorbij in onze nieuwsrubrieken. Een officiële onthulling zal spoedig volgen, een moment dat samenvalt met de eerste plug-in hybride van Mini. Maandag stuurt Mini een reeks foto's van de nieuwe Countryman én informatie over de eerste stekker-Mini de wereld in.

De Countryman verschijnt op termijn met dezelfde plug-in hybride aandrijflijn op de markt als het exemplaar dat in de BMW 225xe ligt. Dat betekent dat een 136 pk sterke 1,5-liter metende driecilinder wordt gekoppeld aan een 88 pk sterke elektromotor, goed voor een gezamenlijk vermogen van 224 pk en 385 Nm. De 225xe is daarmee in staat om 41 kilometer ver te komen op een volgeladen accupakket. Voor de Countryman, die we nog deze maand verwachten, zullen soortgelijke cijfers gaan gelden.

Houdt onze site goed in de gaten, het zal niet lang meer duren voordat de complete Countryman uit de ontwikkelingskamers van BMW breekt.

Bekijk foto's van de Mini Countryman in groot formaat

Tip de redactie