Spyshots Mercedes-Benz E-klasse Coupé

Mercedes-Benz geeft de E-klasse zowel een cabrio- als een coupéversie. Het is die laatste die we vrijdag met lichte camouflage de benen zien strekken.

Onlangs maakten we kennis met de All-Terrain, een soort Cross Country-variant van de E-klasse Estate. De E-klasse-familie wordt verder uitgebreid met zowel een coupé als een cabriolet. De laatste hand lijkt aan het testwerk gelegd te worden, aangezien de Coupé op deze foto's nog slechts met milde camouflage is bedekt.

Goed, het uiterlijk van de E-klasse Coupé mag geen verrassing meer heten. Met het ontwerp van de E-klasse volgt Mercedes de designtaal van zowel de C- als S-klasse en deze E-klasse Coupé is zwart-wit gezegd niets meer dan een gestrektere versie van de C-klasse Coupé.

In tegenstelling tot wat bij de vorige generatie het geval was, zal de E-klasse Coupé nu wél op E-klasse-basis komen te staan. De Coupé en Cabriolet van de vorige generatie E-klasse waren in hevige mate gerelateerd aan de C-klasse. Eveneens is het goed denkbaar dat beide nieuwe E-klasses op termijn van AMG-spieren worden voorzien. Ook dat was bij de vorige generatie anders.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz E-klasse in groot formaat

Tip de redactie