Alle zeilen bij voor Tesla Model 3

Elon Musk heeft grootse plannen voor de Tesla-fabriek in Fremont. In een plan wat Tesla bij de gemeente heeft ingediend wordt gesproken over een verdubbeling van grootte.

Op het moment is de Tesla-fabriek in Fremont nog zo’n 41 hectare groot, maar als het aan Tesla zelf ligt, blijft het daar niet bij. In een plan dat bij de gemeente van Fremont is ingediend mikt het bedrijf op een uitbreiding naar ruim tachtig hectare, zo meldt The Wall Street Journal. Volgens de Amerikaanse krant heeft Tesla al 10 hectares naast de fabriek gekocht.

Met de uitbreiding wil Tesla volgens WSJ anticiperen op de komst van de Tesla Model 3, waarvoor er al ruim vierhonderdduizend bestellingen zijn binnengekomen. 325.000 daarvan kwamen in de eerste week binnen. Met de uitbreiding zullen er naar verwachting ruim drieduizend banen bijkomen.

Tesla heeft nog niet gereageerd op het indienen van het voorstel bij de gemeente, maar laat weten tevreden te zijn met de samenwerking met de stad Fremont. Donderdag behandelt de gemeenteraad van Fremont het verzoek.

Tip de redactie