In detail: Kia Carens

In Parijs presenteerde Kia de zojuist zijn tweede levensfase ingedoken Kia Carens. Dinsdag hebben we alle Nederlandse details, waaronder de prijskaartjes!

De vernieuwde Kia Carens is optisch te herkennen aan zijn nieuwe voor- en achterbumpers. Ook de mistlampen, achterlichtunits en grille zijn aangescherpt. Nieuwe 17-inch wielen én een nieuwe lakkleur (Mysterious Blue) maken deel uit van de bijpuntsessie. 

In het interieur is het materiaalgebruik verbeterd. Voortaan staat ook leren bekleding met een diamantpatroon op de bestellijst. Eveneens nieuw is het 7-inch metende touchscreen, gekoppeld aan een infotainmentsysteem dat zowel Android Auto als Apple CarPlay ondersteunt.

Nieuw voor de Carens met 1.7 CRDi dieselmotor is het Eco Pack. Het pakket bestaat uit een start/stop-systeem, Michelin-banden met lae rolweerstand en een handgeschakelde zesbak met andere bakverhoudingen. De 1.7 CRDi Eco Pack stoot 109 g/km pet kilometer uit. Op de bestellijst staat uiteraard ook een 1,6-liter GDi benzineversie met 135 pk en een 2,0-liter metende GDi, eventueel gekoppeld aan een automaat, met 166 pk.

De 1.6 GDi kent een vanafprijs van 24.995 euro. 2.0 GDi mag mee vanaf 30.995. Wie de 2.0 GDi met automaat wenst, moet minimaal 36.395 euro aftikken. De 1.7 CRDi kent een vanafprijs van 25.995 euro.

Bekijk foto's van de Kia Carens in groot formaat

Tip de redactie