Mercedes levert de nog vrij verse C-klasse coupé al in de AMG-uitvoeringen 43, 63 en 63 S. Wie de 510 pk van die laatste variant niet genoeg vindt, kan binnenkort terecht bij de 'R'.

Tot voor kort zou de overtreffende trap van een Mercedes-AMG de naam 'Black Series' krijgen, maar met het verschijnen van de AMG GT R is duidelijk geworden dat dat niet meer per definitie het geval is. Mercedes-AMG C 63 R lijkt dan ook het meest voor de hand te liggen voor deze auto, die dankzij z’n enorme achtervleugel wél de uitstraling van een echte Black Series heeft.

Buiten die vleugel zijn de uiterlijke verschillen met de reguliere 63-varianten  overigens gering, iets wat in het verleden weleens anders was. Wellicht voegt Mercedes in aanloop naar de introductie van dit heftige apparaat nog wat extra's toe.

De meest voor de hand liggende motor voor deze auto is de 558 pk sterke variant van de 4.0 V8 die onlangs in de AMG GT C Roadster werd gepresenteerd.  Met dat vermogen zou de auto fors krachtiger zijn dan de 63 S, zonder direct in het vaarwater van de 585 pk sterke topper AMG GT R te komen.

In combinatie met wat gewichtsverlies en een nog strakker onderstel staan die 558 pk alsnog garant voor bijzonder indrukwekkende prestaties. De 'normale' 63 sprint al in 4,0 seconden van 0-100, de 'S' doet er slechts 3,9 tellen over, dus deze R zal nog wat dichter naar de 3,5 kruipen.  

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz C-klasse in groot formaat