Lotus vierde de afgelopen maanden zijn vijftigjarige aanwezigheid in het Britse Hethel. Woensdag wordt die feestelijke periode afgesloten met de Exige 350 Special Edition.

Dit jaar kwamen al meerdere keren speciale versies van onder meer de Evora en Elise voorbij. Woensdag is het de Exige die als Special Edition op de planken staat.

Lichtegewicht onderdelen

De Exige 350 Special Edition is gebaseerd op de Exige Sport 350 en krijgt een reeks lichtgewicht onderdelen én een speciale lak mee. De sportieve auto heeft koolstofvezel sportstoelen, een nieuwe 'afdekkap' aan de voorzijde, lichtgewicht wielen en een speciale accu. Ook lichtgewicht remmen, lichtere motorsteunen en in minder geluidsisolatie zijn van de partij.

Al met al weegt de Special Edition 26 kilo minder dan de Sport 350 waardoor het totaalgewicht uitkomt op 1.099 kilo. De 350 pk sterke 3,5-liter V6 van Toyota is goed voor een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,9 tellen. De topsnelheid van de 350 Special Edition ligt op 274 km/h. Er zullen vijftig exemplaren worden gebouwd.

Bekijk foto's van de Lotus Exige in groot formaat