De Autosalon van Parijs is pas net geopend voor het publiek. In dit overzicht van zes video's het belangrijkste nieuws op een rij.

Deel 1: donderdag 29 september, 10:15u

Zowel Mercedes als Volkswagen hield namelijk op de avond voorafgaand aan de eerste persdag een persconferentie. Volkswagen bracht weinig nieuws, Mercedes toonde vol bombarie de open versie van de AMG GT.

Deel 2: donderdag 29 september, 15:00u

Deel 2 start bij Peugeot. Na een rondje ‘proefzitten’ in de 5008 volgt de Suzuki Ignis. Ook Renault, Honda en –jawel-  Dangel komen in deze video aan bod.

Deel 3: donderdag 29 september, 17:36u

In het derde deel wordt aandacht besteed aan Volkswagens toekomstvisie, de I.D. Voor het Duitse merk is de elektrische concept-car extreem belangrijk, men hangt er zelfs nagenoeg de complete toekomst aan op. Nissans nieuwe Micra is misschien wat minder revolutionair, maar vertoont op designgebied alsnog een stevige breuk met z’n ronde voorganger. Eveneens gloednieuwe concurrentie is er in de vorm van de C3 van Citroën, dat daarnaast de CXperience-concept meeneemt naar deze thuiswedstrijd.

Deel 4: vrijdag 30 september, 09:35u

In deel 4 van onze beursverslagen vanaf de Autosalon in Parijs onder meer de Alfa Romeo Giulia Veloce, de Renault Koleos en Trezor Concept Car, de LaFerrari Aperta  én de GTC4Lusso met V8. Bovendien wordt de herboren Savage Rivale, de GLM G4, uitgebreid bekeken.

Deel 5: vrijdag 30 september, 14:00u

Deel 5 van de beursverslagen vanaf de Autosalon in Parijs gaat onder meer langs de Mercedes-Benz EQ Generation, die de elektrische Mercedes-toekomst voorspelt zoals de I.D. dat bij Volkswagen doet. Meer elektro-nieuws is er in de vorm van de Opel Ampera-e. Van een heel andere orde is de SsangYong LIV2 Concept, een nagenoeg productierijpe Rexton-opvolger. Bij Land Rover de nieuwe generatie Discovery en bij Mini de Clubman John Cooper Works

Deel 6: zaterdag 1 oktober, 10:16u

De laatste video vanaf de Autosalon van Parijs van dit jaar gaat langs het nieuws van onder meer BMW, Kia, Hyundai, Mitsubishi en Lexus. Daarmee komen we aan het einde van de verslaggeving van de Autosalon 2016.