Facelifts voor Dacia's

Dacia heeft in Parijs een verjongingskuur voor de Sandero, Sandero Stepway, Logan en Logan MCV doorgevoerd.

Medio deze maand liet Dacia één afbeelding los waarop de gefacelifte Sandero en Logan te zien waren. Dat maakte nog niet veel duidelijk, maar daar is zojuist verandering ingekomen.

In Parijs toont Dacia de nieuwe Logan MCV, de hier niet leverbare Logan sedan, de herziene Sandero en Sandero Stepway. De modellen krijgen een nieuw front, nieuw ingedeelde achterlichtunits en de B-stijl lijkt voortaan standaard zwart uitgevoerd. Aan de achterzijde brengt de opfrissessie, met uitzondering van de Logan MCV, ook nieuwe achterlichtunits. 

In het interieur vinden we een nieuwe middenconsole chroomkleurige omlijsting voor de ventilatieopeningen. Het stuurwiel is vernieuwd en het dashboard van de Dacia's met hogere uitrustingsniveaus moet afgewerkt zijn met soft-touch materialen.

Verder brengt Dacia zaken als een achteruitrijcamera en hillstart assist naar bepaalde versies van zijn modellen. De Duster is voortaan leverbaar met een zestraps EDC-transmissie met dubbele koppeling, het betreft dan de dCi 110 S&S-variant. Prijzen van alle bovengenoemde modellen volgen in een later stadium.

Bekijk 12 foto's in groot formaat

Tip de redactie