Mercedes-Benz heeft in Parijs de elektrische cross-over onthuld die gisteren al werd aangekondigd. De auto heet ‘Generation EQ’, een naam die veel weggeeft over die van toekomstige modellen.

Elektrische Mercedessen zullen, afgaande op een eerdere patentaanvraag, namelijk afhankelijk van hun formaat als EQA, EQC, EQE, EQG en EQS door het leven gaan. Deze concept-car lijkt qua formaat in de buurt van de GLC te zweven, een relatief compacte cross-over dus.

Het uiterlijk wordt gekenmerkt door enorme, 21-inch wielen en opvallende blauwe accenten. Het interieur zit vol met oled-schermen, waarmee alle fysieke knoppen verleden tijd zijn. De navigatiesoftware komt van Nokia's Here, een logisch gevolg van de deal die dat bedrijf vorig jaar met onder meer Mercedes sloot. 

Motoren

De twee elektromotoren zijn samen goed voor ruim 400 pk en 700 Nm, goed voor een sprint naar 100 km/h die in theorie in minder dan vijf tellen achter de rug moet zijn. Eén acculading is in theorie voldoende voor 500 kilometer. Volgens Mercedes moet het in de niet al te verre toekomst bovendien mogelijk zijn om een auto als deze binnen vijf minuten laden van 100 km extra actieradius te voorzien.

De Generation EQ is zoals gezegd het startschot van het nieuwe EQ-label van Mercedes. Onder die naam, die staat voor 'Electric Intelligence', wil het merk zich gaan bezighouden met alles wat met elektrisch en autonoom rijden te maken heeft.

Mercedes rept over een grote verzameling producten en diensten, van auto's als deze Generation EQ tot een accu om thuis stroom op te kunnen slaan. Het merk noemt de Generation EQ overigens een 'close-to-production-concept', en belooft dat er voor 2020 een productieversie klaarstaat. 

Bekijk 11 foto's in groot formaat