Nissan Micra volledig nieuw

Nissan heeft zojuist de hagelnieuwe vijfde generatie van de Micra onthuld.

De vijfde generatie van de Nissan Micra krijgt een koets mee die zeer sterk leunt op het ontwerp van de vorig jaar in Genève getoonde Sway Concept. Nissan's B-segmenter is niet meer als Micra herkenbaar. Waar de uitgaande generatie in grote lijnen overeenkomsten vertoond met zijn voorganger, gooit Nissan het met de nieuwe Micra over een andere boeg.

In het scherp getekende front prijkt de inmiddels bekende V-Motion-grille. Daarnaast krijgt de Micra twee venijnig de wereld in turende lichtunits mee en een zijaanzicht dat gekenmerkt wordt door een gloeiende lijn.

De cW-waarde bedraagt 0,29 en de handgreep voor het achterportier is, net als bij de Clio van alliantiegenoot Renault, in de C-stijl verwerkt. Dat is niet de enige overeenkomst die de Micra met zijn Franse broer heeft. Net als de Clio zal de Micra door Renault in Flins geproduceerd worden.

Onder de kap legt Nissan een 90 pk sterke 0,9-liter metende driecilinder turbo benzinemotor. Ook komt een 1,5-liter diesel met 90 pk de bestellijst, beide motoren kennen we van Renault. In een later stadium volgt een 73 pk sterke 1,0-liter turbo benzinemotor.

Interieur

In het interieur zien we een 7-inch metend multimediascherm gekoppeld aan een systeem dat onder andere Apple CarPlay ondersteunt. Net als grotere broers Qashqai en X-Trail is Active Ride Control aanwezig, een systeem dat onderstuur moet voorkomen.

Geen nieuwe auto zonder veiligheidssystemen. Nissan brengt Intelligent Drive naar de Micra, een pakket dat onder andere bestaat uit Lane Departure Prevention, Emergency Braking met voetgangersdetectie, Around View Monitor, verkeersbordherkenning, High Beam Assist en dodehoekdetectie.

Nissan meldt trots dat de Micra daarmee "[,,.] over de bouwstenen voor autonoom rijden beschikt." Op de optielijst staat een Bose audiosysteem. In maart volgend jaar gaat de Micra in de Europese verkoop.

Bekijk foto's van de Nissan Micra in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie