LaFerrari Aperta officieel

In juli stelde Ferrari de open variant van de LaFerrari aan de wereld voor. Tijdens de Autosalon van Parijs zou meer informatie vrijkomen. Donderdag voegt het merk uit Maranello daad bij het woord.

Kort na de onthulling van de toen nog naamloze open versie van de LaFerrari, ging het gerucht dat de hypercar mogelijk Aperta zou gaan heten. Donderdag kan Ferrari dat bevestigen.

De LaFerrari Aperta blijft op technisch vlak nagenoeg identiek aan de dichte versie. Onder de kap ligt een 800 pk sterke 6.262 cc grote V12 die is gekoppeld aan een 163 pk sterke elektromotor. Het gecombineerd vermogen komt daarmee uit op 963 pk.

Ferrari meldt wel dat de aandrijflijn efficiënter is geworden dankzij ervaring die het merk heeft opgedaan met de dichte LaFerrari. Net als de reeds bekende LaFerrari accelereert de Aperta in minder dan 3 tellen naar een snelheid van 100 km/h.

In 7,1 seconden staat een snelheid van 200 km/h op de teller en de naald van de snelheidsmeter weet voorbij de 350 km/h te klimmen. Ferrari belooft dat de Aperta ook in open modus net zo efficiënt door de lucht snijdt als de coupé. Naar verluidt gaat de LaFerrari Aperta zo'n 3,5 miljoen euro kosten.

Bekijk foto's van de Ferrari LaFerrari in groot formaat

Tip de redactie