Grotere accu voor Renault Zoe

Renault grijpt de Autosalon van Parijs aan om de elektrische Zoe opnieuw van meer actieradius te voorzien. De capaciteit van het accupakket verdubbelt bijna en dat betekent dat de actieradius flink groeit.

Renault belooft voor de vernieuwde Zoe een theoretische reikwijdte van 400 km, fors meer dan de 240 km die de Zoe op papier nu maximaal uit z’n accu weet te halen. Die accu is dan ook aanzienlijk gegroeid: in plaats van 22 kWh bedraagt z’n capaciteit nu 41 kWh. Dat is ook fors meer dan de 30 kWh-accu in de Nissan Leaf uit hetzelfde autoconcern, waarmee AutoWeek 238 km ver kwam.

Renault is realistisch genoeg om er meteen bij te vertellen dat die 400 km in de praktijk een utopie is. Volgens het Franse merk is een reikwijdte van 300 km in stedelijk gebied echter makkelijk te halen. Reken erop dat dat bij snelweggebruik nog iets minder zal zijn, want EV’s springen in de stad het zuinigst met energie om.

De 22 kWh-accu blijft overigens leverbaar, zij het alleen in combinatie met het meest simpele Entry-uitrustingsniveau. Wie wil kunnen snelladen moet gaan voor de Quickcharge-versie, die een theoretische actieradius van 370 km heeft. Dit verschil zagen we eerder bij Renault: de versie met de kleinere accu komt zónder snellaadmogelijkheid 240 km ver, maar mét is dit slechts 210 km. 

Prijzen

De Zoe met het grotere accupakket is vanaf 1 oktober - vrijwel direct dus - te bestellen. Inclusief accu kost de goedkoopste Zoe vanaf dat moment 29.390. Dit betreft de versie met de 'oude', kleinere accu. De nieuwe, 41 kWh-accu krijg je vanaf 31.890 euro in Life-trim mee naar huis. De Intens mag voor 33.890 mee, de duurste Bose is voor 36.690 leverbaar. Wie graag wat actieradius inlevert voor een mogelijkheid tot snelladen, moet iets dieper in de buidel tasten: de 'Quickcharge' is er vanaf 32.590. 

Dat is nog niet alles, want zoals altijd biedt Renault ook de mogelijkheid tot het leasen van de accu's. In dat geval bedraagt de vanafprijs 21.490 euro voor de 21 kWh-variant en 23.990 voor de 41 kWh-versie. Daar komt de huurprijs van de accu's dan nog bij. Op dit moment bedraagt dat huurbedrag minimaal 49 euro per maand (bij een contract van 36 maanden en een jaarkilometrage van niet meer dan 5.000 km), wat Renault voor de grotere accu gaat vragen is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Bekijk foto's van de Renault Zoe in groot formaat

Tip de redactie