Subtiele facelift voor Lexus IS

Lexus heeft de Europese versie van de IS op subtiele wijze opgefrist.

Op de Autosalon van Parijs heeft Lexus de Europese versie van de gefacelifte IS getoond.

Lexus is niet al te hardhandig te werk gegaan. De IS heeft nieuwe koplampunits, grotere luchtinlaten in de bumper en een opnieuw getekende grille die nog altijd het bekende 'Spindle'-design draagt. De grille van de IS als F-Sport is nu donkerder uitgevoerd dan voorheen en heeft een F-patroon gekregen. Op de flank van de auto is een nieuwe lijn zichtbaar. Aan de achterzijde is de indeling van de lichtunits aangepakt. Deze bestaan nu uit drie in plaats van twee rijen led-verlichting. Daarbij zijn nieuwe lichtmetalen wielen beschikbaar.

Ook in het interieur zijn wijzigingen doorgevoerd. Het multimediascherm groeit van 7- naar 10,25-inch en op de middenconsole zegt Lexue e.e.a. ergonomischer te hebben ingedeeld. Verder plaatst Lexus nieuwe bekerhouders in het interieur van de IS.

Op veiligheidsgebied brengt Lexus zijn Safety System+ naar de IS, een pakket dat onder andere uit Pre-Crash Safety, voetgangersdetectie, Lane Departure Alert, Steering Assist, Automatic High Beam en All-speed adaptieve cruise control bestaat. De aandrijflijnen zijn niet gewijzigd.

Bekijk foto's van de Lexus IS in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie