Hyundai RN30 Concept onthuld

Vorige week aangekondigd, vandaag officieel onthuld. Dit is de Hyundai RN30 Concept.

Het is de beursvloer van Parijs die Hyundai gekozen heeft om de RN30 Concept te onthullen. Het op de nieuwe i30 gebaseerde studiemodel is geïnspireerd door de racewereld en blikt vooruit op een sportieve toekomst van Hyundai's N-afdeling.

De RN30 Concept is samen door Hyundai Motorsport en de Europese ontwikkelingsafdeling van het Koreaanse merk ontwikkeld. Ook Hyundai's relatief nieuwe N-afdeling was bij de ontwikkeling betrokken. De RN30 Concept is de voorbode van het eerste N-model van Hyundai: de i30 N.

Een 2,0-liter viercilinder met turbo is verantwoordelijk voor de vierwielaandrijving van deze uitbundig vormgegeven RN30 Concept. Het blok heeft een vermogen van 380 pk en 451 Nm. Een minder krachtige, maar ongetwijfeld nog altijd zeer potente variant van die vierpitter zal naar verwachting in de productieversie liggen.

'Rev-matching' synchroniseert bij ontkoppelen het toerental van de motor met die van de bak, zodat het schakelproces zo optimaal mogelijk verloopt. Een elektronisch sperdifferentieel moet het koppel efficiënt over de wielen verdelen.

De RN30 is 3 centimeter breder dan de reguliere nieuwe i30 en is nu 1,95 meter breed. Met een hoogte van 1,36 meter is de RN30 zelfs 8,4 centimeter lager. 19-inch lichtmetaal en een flinke hoeveelheid spoilerwerk is uiteraard aanwezig. In het gestripte interieur zijn op de A-stijlen zijn camera's gemonteerd die de reacties van de bestuurder kunnen filmen. Bovenop het dak heeft Hyundai een camera geplaatst die omgeving van de RN30 Concept vastlegt.

Bekijk 15 foto's in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie