Mitsubishi heeft in Parijs de GT-PHEV aan de wereld getoond. De auto was al eerder te zien, maar vandaag zijn alle details gepresenteerd.

De GT-PHEV Concept, waarbij GT staat voor Ground Tourer, is een sportief getekende concept-car die de toekomst van de Mitsubishi Outlander laat zien. Het studiemodel heeft Mitsubishi's kenmerkende 'Dynamic Shield'-front meegekregen, al is een en ander scherper getekend dan ooit tevoren.

Mitsubishi gaat prat op het "[...] horizontale dashboard" dat het in de GT-PHEV heeft gemonteerd. De auto heeft een strak getekende cockpit met een digitaal scherm op de middentunnel. Het analoge instrumentarium heeft plaats moeten maken voor een digitaal exemplaren. Op stokjes geplaatste camera's doen dienst als zijspiegels, het beeld dat zij maken wordt aan weerszijden van het instrumentarium weergegeven.

De auto beschikt over lamellen in de grille die onder bepaalde omstandigheden kunnen sluiten. De rijhoogte van de auto past zich aan aan de snelheid van de auto. Onder de kap houdt zich een plug-in hybride aandrijflijn schuil die nu bestaat uit drie in plaats van twee elektromotoren. Op de achteras zijn twee 61 pk sterke units geplaatst. Op de vooras zit een 123 pk sterke elektromotor. Het accupakket heeft een capaciteit van 25 kWh groot. De elektromotoren zien gekoppeld aan een 2,5-liter metende benzinemotor. De totale actieradius moet op 1.200 kilometer uitkomen en wie in volledig elektrische modus rond wil gaan, kan dat 120 kilometer volhouden. De gemiddelde CO2-uitstoot moet op 26 g/km komen te liggen.

Bekijk foto's van de Mitsubishi GT-PHEV in groot formaat