SsangYong presenteert LIV-2 Concept

SsangYong heeft op de Autosalon van Parijs de LIV-2 Concept gepresenteerd. Het studiemodel geeft een duidelijk beeld van de nieuwe Rexton.

De 4,9 meter lange LIV-2 Concept, waarbij LIV staat voor Limited Interface Vehicle, is een meer productierijpe versie van de LIV-1 die SsangYong in 2013 liet zien. Opnieuw benadrukt SsangYong dat de concept-car uiteindelijk zal leiden tot een compleet nieuwe generatie van de Rexton, de huidige Rexton is immers alweer in de basis sinds 2001 op de markt.

De ontwerptaal van de LIV-2, gaat volgens SsangYong in de toekomst terugkomen in het hele modellengamma. Het studiemodel beschikt over elektrisch uitklapbare treeplanken, al valt nog te bezien of deze het productiestadium gaan halen.

Hoe realistisch de LIV-2 is, blijkt wel uit het feit dat SsangYong meteen spreekt over twee mogelijke motoren. De eerste is een 181 pk en 420 Nm sterke 2,2-liter dieselmotor, de tweede een nieuwe 225 pk en 350 Nm sterke 2,0-liter viercilinder turbomotor. Uiteraard is dit een indicatie van wat de Rexton onder de kap krijgt. Schakelen gaat middels een zeventrapsautomaat van Mercedes-Benz, al zal ook een handgeschakelde zesbak beschikbaar komen.

Daarnaast laat de LIV-2 zien wat er beschikbaar komt aan communicatietechnieken. SsangYong rust de LIV-2 uit met WiFi-mirroring, een uitgebreid multimediasysteem dat Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt en ook een stevig audiosysteem is aanwezig. Op het gebied van veiligheid zijn er systemen als Emergency Braking en Traffic Safety Assist, (Active) Lane Assist en een Traffic Alert System dat tijdens het (uit-) parkeren waarschuwt voor naderend verkeer.

De nieuwe generatie Rexton verwachten we in 2017 op de markt.

Bekijk 14 foto's in groot formaat

Tip de redactie