Nieuw: Land Rover Discovery

Land Rover heeft woensdagavond de nieuwste generatie van de Discovery onthuld.

Met de introductie van de Discovery Sport promoveerde Land Rover de modelnaam Discovery ineens tot een familienaam. De Discovery Sport werd de opvolger van de Freelander, en nu staat ook de opvolger van de 'echte' klaar.

De zevenzitter lijkt in grote lijnen sterk op de reeds bekende Discovery Sport. De verschillen worden duidelijk aan de achterzijde, waar de Discovery stukken groter oogt dan zijn kleinere broer. Net als eerdere Discovery's vinden we hier een asymmetrisch design met een uit het midden geplaatste kentekenplaat, een verwijzing naar de eerste Discovery's die rechts achterop een reservewiel hadden. De voorkant krijgt - in de getoonde uitvoering althans -  ledkoplampen mee, bijgestaan door een strakke voorbumper met opvallende, verticale luchtinlaten. Volgens Land Rover kan de auto tot 3.500 kilo trekken en water met een diepte tot 90 cm doorkruizen.

Volgens Land Rover heeft zijn nieuwe aluminium structuur tot een gewichtsbesparing van maar liefst 480 kilo geleid. Geen overbodige luxe, de huidige Discovery weegt in de basis maar liefst 2.508 kilo. De bagageruimte meet met neergeklapte zitrijen 2.500 liter. Een uitklapbaar deel achter de achterklep kan als bankje fungeren en moet een gewicht van maximaal 300 kilo kunnen hebben.

Motorisch profiteert de Discovery van de nieuwe Ingenium-motor van Jaguar Land Rover. Op dieselgebied begint de lijst met de 180 pk sterke TD4. Wie meer wil, kan opteren voor de 240 pk sterke viercilinderdiesel met de naam SD4. Land Rover heeft ook al prijzen bekend gemaakt: de lichtste diesel is er straks vanaf 74.560 euro, de SD4 is er voor 80.160. Wie een zescilinder wil, kan kiezen voor de aloude TD6 met 258 pk, die er is vanaf 96.460 euro. Benzinerijders hebben vooralsnog maar één optie, en dat is de gloednieuwe 3,0-liter zes-in-lijn met de naam SI6. Mede dankzij een compressor levert dat blok 340 pk. Deze topuitvoering staat voor 116.610 euro op de prijslijst.

Bekijk foto's van de Land Rover Discovery in groot formaat

Lees meer over:
Tip de redactie