Renault vernieuwt de Zoe

Renault laat op de Autosalon in Parijs een opgewaardeerde versie van zijn elektrische Zoe zien. De specificaties zijn al bekend. De actieradius van de elektrische auto gaat er flink op vooruit.

Website InsideEVs.com heeft een flinke hoeveelheid informatie over de opgewaardeerde elektrische Renault Zoe in handen gekregen. De vernieuwde Zoe gaat er vooral technisch sterk op vooruit. 

Waar de huidige Zoe een 21 kWh sterk accupakket heeft, beschikt de Zoe volgens de gelekte informatie straks naar wens over een 41 kWh sterke reeks batterijen. Daarmee krijgt de Zoe zelfs een grotere actieradius dan de Nissan Leaf, die uit hetzelfde autoconcern komt. De Zoe moet met zijn grotere accupakket een 400 km grote actieradius hebben. Ter vergelijk: de huidige Zoe komt op papier 240 km ver. 

Volgen InsideEVs blijft het niet bij een groter accupakket, ook de elektromotor gaat erop vooruit. Deze zou in combinatie met de 41 kWh sterke accu's 88 pk in plaats van 77 pk leveren. Later deze week wordt er meer bekend, dan wordt de de vernieuwde Zoe naar verwachting officieel op de Autosalon van Parijs gepresenteerd.

Lees meer over:
Tip de redactie