De auto waar Faraday Future in het diepste geheim aan werkt werd al eerder gespot, maar nu heeft een spionagefotograaf het voor elkaar gekregen om ‘m vanuit alle hoeken vast te leggen. Het is meteen duidelijk dat de auto een zeer kenmerkende vorm krijgt.

Het verhaal zal inmiddels bekend zijn: Faraday Future wil met behulp van een Chinese investeerder de strijd met Tesla aangaan. In aanloop naar het uiteindelijke productiemodel liet het in Californië gevestigde bedrijf begin dit jaar de FFZERO1 zien, een bizar gelijnde supercar met dito prestaties. Vervolgens verscheen een wat schimmige foto van wat waarschijnlijk de eerste productieauto van het merk is, een vermoeden dat even later werd bevestigd door meer spionagebeelden.

Het is net of de Faraday Future zich alleen van grote afstand laat fotograferen, want ook de beelden van vandaag zijn nogal korrelig. Toch is de bijzondere lijn van de auto meteen duidelijk. De voorruit van de enorme cross-over heeft zijn basis helemaal voorop de auto, ter hoogte van de voorste wielkasten.

De achterkant van de auto is nog dik ingepakt, maar het is wel duidelijk dat de achterruit erg schuin ligt. Ook dat wijkt af van wat gangbaar is bij cross-overs. De in verhouding enorme wielen maken het bijzondere plaatje af.

De ‘Faraday’ moet een elektrische én autonome auto worden. Het bedrijf pakt dit project groots aan, betrekt allerlei vooraanstaande ingenieurs en ontwerpers bij de ontwikkeling van deze auto en wil 1,5 miljard investeren in een fabriek die jaarlijks 400.000 auto’s moet gaan afleveren.  

Bekijk 8 foto's in groot formaat