De Chinese eigenaar van het huidige MG heeft besloten de Britse productie van de MG3 een halt toe te roepen.

Het oude MG bestaat al jaren niet meer. Het van origine Britse merk heeft in de vorm van SAIC Motor een Chinese eigenaar, een eigenaar die nu besloten heeft volledig de stekker te trekken uit de Britse productie.

Het grootste deel van de modellen die MG in het Verenigd Koninkrijk verkoopt, is in China geproduceerd. Hooguit wordt in het Britse Longbridge de laatste hand aan de productie gelegd. Daar komt later dit jaar een eind aan. Volgens Automotive News is SAIC Motor van mening dat een gecentraliseerde productie efficiënter is.  Volgens MG's Chinese eigenaar zou de productiestop niets met Brexit te maken hebben.

In het Verenigd Koninkrijk wist MG vorig jaar een ruime 3.000 auto's te verkopen. Het merk verwacht dat de relatief verse GS, een cross-over, die cijfers zal opkrikken naar zo'n 5.000 stuks. Het Verenigd Koninkrijk is overigens het enige Europese land waar MG actief is.

MG zal zijn locatie in Longbridge niet volledig sluiten. De komende jaren zullen er auto's ontworpen en ontwikkeld blijven worden.

Bekijk 2 foto's in groot formaat