Seat brengt een stoer aangeklede versie van zijn nieuwe cross-over mee naar Parijs. Over een week gaat het doek van de Ateca X-Perience.

In 2014 liet Seat de Leon ST X-Perience zien, een opgehoogde Leon ST met kunststof aankleding op zijn koets. Later deze maand is het Seats nieuwe cross-over, de Ateca, die de avontuurlijke X-Perience-saus over zich heen gegoten krijgt.

De Ateca X-Perience staat op 18-inch lichtmetaal, heeft chroomkleurige dakdragers, zwarte wielkastranden, een naar eigen zeggen krasbestendige lak en een toegenomen bodemvrijheid. Bodemplaatbeschermers aan zowel de voor- als achterzijde maken eveneens deel uit van het X-Perience-feest. De versie die in Parijs te zien zal zijn, is Matt Olive Green gespoten en krijgt oranje details op zijn koets. Het interieur is voorzien van led-sfeerverlichting. Suede beklede sportstoelen en her en der is het met oranje stiksels versierd.

Middels een 'Driving Experience'-keuzeknop is het onderstel van de Ateca X-Perience in de standen Normal, Sport, Eco en Individual te zetten. Daar is de modus 4Drive aan toegevoegd. In die laatste modus verdeelt een Haldex-koppeling het koppel over de voor- en achteras. Een 190 pk en 400 Nm sterke 2.0 TDI is verantwoordelijk voor de aandrijving, schakelen gaat middels een zeventraps DSG-transmissie.

Bekijk foto's van de Seat Ateca in groot formaat