Mercedes-Benz heeft de E-klasse All-Terrain gepresenteerd, een E-klasse Estate met een voorliefde voor avonturen naast het asfalt.

4Matic-vierwielaandrijving is uiteraard standaard aanwezig op deze E-klasse All-Terrain. Hetzelfde geldt voor de ruige aankleding. De All-Terrain onderscheidt zich van zijn minder avontuurlijk ingestelde broers met zijn kunststof bumperwerk en wielkastranden die met hetzelfde materiaal zijn bedekt. Ook de grille springt eruit, die bestaat nu uit twee brede kunststof lamellen.

De All-Terrain staat 2,9 centimeter hoger op zijn poten dan een reguliere E-klasse Estate. 1,4 centimeter daarvan komt voor rekening van de banden, de overige 1,5 centimeter heeft de Mercedes aan zijn onderstel te danken.

De E-klasse All-Terrain staat op speciaal voor deze versie ontwikkelde 19- of 20-inch lichtmetalen wielen. Het interieur is aangekleed met aluminium-carbon details. Op de vloermatten prijkt trots de aanduiding All-Terrain. De standaarduitrusting is verder gebaseerd op uitrustingsniveau Avantgarde. Dynamic Select behoort overigens ook tot de standaarduitrusting. Nieuw daarbij is de All-Terrain-modus, waarmee de E-klasse zich ook naast het asfalt moet kunnen redden.

Aanvankelijk verschijnt de E-klasse All-Terrain als 194 pk sterke E 220d. Later verschijnt ook een zescilinderdiesel op de markt. Schakelen zal in beide gevallen middels een 9G-Tronic-transmissie gaan. In Parijs kunnen we de E-klasse All-Terrain van dichtbij bewonderen.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz E-klasse in groot formaat