Bij de introductie van een nieuw model van Mini kan men de klok erop gelijkzetten dat er een jaar later een John Cooper Works-versie op de bühne klimt. Vandaag is het de Clubman die als JCW is gepresenteerd.

Mini hangt de bekende 231 pk sterke 2,0-liter turbomotor in het motorruim van de Clubman John Cooper Works. Net als in de momenteel verkrijgbare JCW's is de viercilinder goed voor 231 pk en 350 Nm koppel. Het is echter de eerste keer dat deze relatief nieuwe turbomotor wordt gekoppeld aan Mini's nieuwe All4-vierwielaandrijving. Schakelen gaat middels een handgeschakelde zesbak, al staat een achttraps Steptronic-transmissie met schakelflippers ook op de bestellijst.

Een gemiddeld verbruik van 7,4 l/100 km moet met de handgeschakelde versie haalbaar zijn. Met automaat ligt het verbruik op 6,8 l/100 km. In 6,3 seconden sprint de Club John Cooper Works naar een snelheid van 100 km/h.

Uiteraard krijgt de Clubman als John Cooper Works de bekende JCW-aankleding. Brembo-remmen, sportstoelen, een sportuitlaat, 18-inch wielen (19-inch is optioneel), een spoilerpakket en diverse speciale badges zijn allemaal aanwezig op het JCW-feest.

Vanaf 21 september is de nieuwe Clubman John Cooper Works te bestellen. De vanafprijs is vastgesteld op 45.990 euro.

Bekijk foto's van de Mini Clubman in groot formaat