Aston Martin heeft de eerste beelden van de open versie van de DB11 vrijgegeven. De Volante houdt z’n kap voorlopig nog dicht en verschijnt pas in de lente van 2018 op de markt.

Hoewel deze foto’s bij de fabriek vandaan komen, betreft het nog niet de officiële presentatie van de DB11 Volante. Tijdens deze voorintroductie draagt de auto namelijk nog wat camouflagemateriaal met zich mee. Ook verdoezelt de diepzwarte lak nog wat van z’n vormen, maar veel fantasie is er niet voor nodig om de auto in compleet ongecamoufleerde vorm op het netvlies te toveren.

Aan de aandrijflijn van de DB11 verandert niets. Dat betekent dat ook de open variant Aston Martins gloednieuwe 5,2-liter V12 met 608 pk in het vooronder krijgt. Aan het gewicht van 1.770 kg weten de dakconstructie  en de verstevigingen van de koets ongetwijfeld nog wat toe te voegen, maar dat zal slechts in beperkte mate effect hebben op de prestaties.

De stickers op de gitzwarte koets laten geen ruimte voor twijfel: van de zon genieten in een DB11 kan pas in de lente van 2018. Gelukkig is de coupé ook niet bepaald een straf: 

Bekijk foto's van de Aston Martin DB11 in groot formaat