Honda toont eind deze maand in Parijs de nieuwe Civic, maar vandaag worden de beelden al vrijgegeven. 

De onthulling van deze compleet nieuwe Civic Hatchback kende een lange aanloop. Aanvankelijk werd eerst de Amerikaanse Sedan en Coupé gepresenteerd, modellen die weer vooraf werden gegaan door concept-cars. Eerder kregen we deze nieuwe hatchback al in Amerikaanse trim te zien. Nu is ook de Europese variant uit de doeken gedaan.

Over het uiterlijk van de nieuwe Civic is al veel gezegd. Opnieuw draagt de koets van de Japanner een opvallend ontwerp. Aan de achterzijde vallen de centraal geplaatste uitlaatpijpen op. Deze zijn voorbehouden aan de Sport-versie. De Civic is 3 centimeter breder, 1,3 centimeter langer en 2 centimeter lager dan de huidige generatie die hij vervangt. De wielbasis nam met drie centimeter toe. De bagageruimte meet 478 liter.

Het dashboard bestaat niet meer uit 'meerdere lagen'. De reguliere handrem is vervangen door een elektrisch exemplaar. Een digitaal scherm lijkt de plek van het analoge instrumentarium te hebben ingenomen. Het infotainmentsysteem weet om te gaan met Android Auto en Apple CarPlay.

De Hatchback wordt in het Britse Swindon voor alle afzetmarkten gebouwd, De Sedan zal in het Turkse Gebze van de band lopen. In Europa verschijnt de Civic met een zo'n 130 pk sterke 1,0-liter driecilinder op de markt. Een 1.5 komt ook naar Nederland, een blok dat met 174 pk en met 180 pk te krijgen is. Op termijn verschijnt ook een nieuwe variant van de 1.6 iDTEC dieselmotor.

Uiteraard zit er  ook een nieuwe Type-R in de planning. Liefhebbers van de huidige, overigens zeer ruime, Civic Tourer Estate, moeten nog even geduld hebben. Een nieuwe station zit in het vat, al verschijnt die niet voor eind 2017 op de markt.

Bekijk foto's van de Honda Civic in groot formaat