Vorig jaar werd de Audi Q3 gefacelift, maar dat weerhoudt de Duitse autofabrikant er niet van zijn cross-over opnieuw aan te gepakken.

Audi zegt het onderscheid tussen de Design en Sport-uitvoeringen te hebben vergroot. De Sport is voortaan te herkennen aan een front met grotere luchtinlaten. De horizontale kunststof 'balk' die lager in de bumper is geplaatst, is voortaan in carrosseriekleur gespoten. De grille wisselt zijn kleur in voor een grijze tint.

Ook het S-Line-pakket is aangepakt. In de luchtinlaten zit nu een honingraatpatroon en de voorspoiler is aangepakt. De grijze grille van de Sport maakt plaats voor een hoogglans zwart exemplaar. Audi meldt nadrukkelijk dat de Q3 een "[...] hoogwaardiger uiterlijk" heeft gekregen. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat de Q3 niet meer de kleinste cross-over in het Audi-gamma is.

Nieuw is de S-Line Competition, een uitvoering waarmee de Q3 nog een tandje sportiever oogt. Ten opzichte van de S-Line beschikt de Competition als extra's over een achterspoiler, meer glanzende zwarte lak, zwarte wielkastranden en dakrails én zwarte spiegelkappen. 

Deze herfst moeten de vernieuwde versies in de showrooms te vinden zijn.

Bekijk foto's van de Audi Q3 in groot formaat