Volgens het Britse Autocar neemt Volkswagen een concept-car mee naar Parijs die vooruitblikt op een hagelnieuwe EV met bijzondere eigenschappen.

Uit Volkswagens Strategy 2025 bleek eerder al dat Volkswagen het roer stevig gaat omgooien. De nadruk op auto's met enige vorm van elektrificatie zal groter zijn dan ooit. In Parijs krijgen we volgens het Britse AutoCar een studiemodel te zien van een elektrische hatchback.

Naar verluidt is de conceptuele nieuweling getekend volgens een compleet nieuwe designfilosofie. Daarmee zou de concept-car weggeven dat EV's van Volkswagen - denk aan de i-lijn van BMW - een geheel eigen gezicht gaan krijgen. De auto zou plek bieden aan vijf inzittenden en zou wat formaat betreft een slag kleiner zijn dan de Golf. Desondanks zou de interieurruimte vergelijkbaar zijn met die van de Passat. Hoe Volkswagen dat voor elkaar wil krijgen, valt nog te bezien.

Volgens AutoCar moet de EV een actieradius hebben van tussen de 400 en 600 kilometer. HEt is te verwachten dat de nieuweling op het nieuwe MEB-platform komt te staan, een modulaire basis voor elektrische auto's van de Volkswagen Group. Over enkele weken wordt meer duidelijk, dan wordt op de PArijse autosalon de EV Concept aan de wereld voorgesteld.