Als het aan Ford ligt is in 2025 een zelfrijdende auto bereikbaar in meerdere prijsklassen. Dat heeft topman Mark Fields aangekondigd tijdens een persconferentie.

Ford gaat inzetten op het bereikbaar maken van autonoom rijden. Ford's CEO, Mark Fields, heeft volgens Bloomberg tijdens een persconferentie aangegeven dat het halverwege het volgende decennium voor miljoenen mensen mogelijk moet zijn om een zelfrijdende auto aan te schaffen. Hoewel de technologie al steeds meer toegepast wordt, is dat vooral bestemd voor luxere auto's. Fields geeft aan dat ook meer betaalbare auto's ervan moeten profiteren. 

Om dat doel te bereiken moeten de kosten van de technologie flink omlaag. Ford is al flink aan het experimenteren met autonome voertuigen en wil in 2021 beginnen met een autodeelprogramma met zelfrijdende auto's. Die auto's zijn dermate autonoom dat stuurwiel en pedalen ontbreken. Ford gaf eerder al aan dat de eerste autonome auto van het merk in 2020 wordt verwacht. 2020 is voor meerdere merken, waaronder Toyota, Volkswagen en Tesla, het doeljaar om de eerste zelfrijdende auto op de markt te brengen.