Opel onthult in Parijs de Ampera-e, zijn volgende troef in het elektrische offensief. Vandaag zijn de eerste officiële beelden van de Europese Chevrolet Bolt verschenen.

De elektrische Chevrolet Bolt is de kleine broer van de Volt en dat maakt de Ampera-e de kleine broer van de Ampera. Met dit verschil dat de 'e' volledig elektrisch is, terwijl de Ampera nog een range-extender, een kleine benzinemotor als backup, heeft. 

Opel pronkt vooral met het bereik van zijn nieuwe elektrische troef. De Ampera-e kan met een volle accu ruim 400 kilometer vooruit (volgens NEDC-norm) en Opel claimt daarmee het verst in zijn klasse te komen. Die 400 km is dan theoretisch, bij dagelijks gebruik belooft Opel nog steeds meer dan 300 km reikwijdte.

De Ampera-e heeft het accupakket (lithium-ion, 60 kWh) onder de vloer liggen, is 4,17 meter lang en biedt ruimte aan vijf personen. De bagageruimte meet 381 liter en dat is ruim boven de middelmaat in deze klasse. 

De Ampera-e levert 360 Nm en 204 pk en de topsnelheid is, om de actieradius niet te veel te beperken, begrensd op 150 km/h. Uiteraard gebruikt de Ampera-e de kinetische energie die bij het afremmen vrijkomt om de accu te laden, terwijl je het remmen op de motor kunt versterken door de 'low'-modus in te schakelen. In de modus 'regen on demand' kun je dat zelf regelen door middel van een hendel aan het stuur. 

De Opel Ampera-e maakt zijn werelddebuut eind deze maand in Parijs en komt in 2017 op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend. 

Bekijk foto's van de Opel Ampera-e in groot formaat