AMSTERDAM - Nissan komt met een speciale gelimiteerde versie van de 350Z om te vieren dat het 35 jaar geleden is dat de Datsun 240Z op de Amerikaanse markt verscheen. De 3,5-liter V6 in de 35th Anniversary Z heeft 300 pk.

De oervader van de 350Z, de Datsun 240Z kwam in Amerika op de markt op 18 oktober 1969 als een 1970-model. De achterwielaangedreven tweezitter was uitgerust met een 150 pk sterke zescilinder en kostte destijds 3526 dollar. Hij was een groot succes en de levertijd was zes maanden, voor die tijd uitzonderlijk.


De Anniversary-uitvoering heeft unieke 18-inch aluminium wielen

Voor de 35th Anniversary Z heeft Nissan de motor van de 350Z aangepast met andere zuigers en een andere nokkenas en is er nu ook VTC op de uitlaatkleppen. Dezelfde motor komt ook beschikbaar in de 2005-versie van de 350Z Track, die alleen met handgeschakelde zesbak wordt geleverd.

Unieke wielen

De Anniversary-uitvoering, die zowel met 6-bak als met automaat beschikbaar zal zijn, heeft verder unieke 18-inch aluminium wielen, vóór- en achterspoilers, Brembo-remmen en speciale Z-emblemen. Hij komt beschikbaar in drie kleuren, ultra-geel, superzwart en Silverstone-grijs. De gele kleur is bijzonder want er wordt gebruik gemaakt van een parelmoerlak en drie lagen toplaag met kleurpigment- en parelmoer pigmentlagen.

Interieur

Het interieur van de speciale versie is beschikbaar met een unieke, zwart/tan leren stoelbekleding (behalve op de gele uitvoering).

Alle 2005-versies van de 350Z zullen worden uitgerust met het TPMS bandenspanningsysteem, verwarmde en grotere buitenspiegels, en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.