AMSTERDAM - De R2 is de eerste Subaru met het nieuwe gezicht die in productie is gegaan. Naar verwachting komt een auto die erg veel op deze R2 lijkt, binnenkort naar Europa.

Voor het nieuwe gezicht van de toekomstige Subaru-modellen is de Griek Andreas Zapatinas verantwoordelijk. Eerder in zijn carrière ontwierp hij onder meer de Fiat Barchetta en de Alfa 145. Onlangs is de kleine R2, het eerste productiemodel van Subaru waar de handtekening van Zapatinas onder staat, in productie gegaan.


Voorlopig wordt de R2 alleen in Japan aan de man gebracht

Voorlopig wordt de R2 alleen in Japan aan de man gebracht. Naar verwachting komt in de nabije toekomst een auto die van de R2 is afgeleid naar Europa. Hij komt in het Subaru-programma onder de Justy en is daarmee de opvolger van de Vivio.

R1

De R2 is 3,40 meter lang en is in Japan te koop met motoren van 45 of 64 pk. Subaru is nog druk bezig met de ontwikkeling van de R1. Deze 3-deursversie komt over enige tijd het programma van de kleine Subaru´s versterken. Overigens is de typenaam R2 een knipoog naar het verleden: de kleine Subaru R-2, zag al in 1969 het levenslicht.

Grote mpv

Op de Detroit Motorshow, die komende januari zijn poorten opent, laat Subaru een 7-zits mpv zien. Die auto staat ook op de nominatie om naar Europa te worden geëxporteerd. Hoogstwaarschijnlijk wordt die grote mpv de eerste Subaru met het nieuwe gezicht in Europa.