Slecht nieuws voor de zakelijke rijders die een Prius Plug-in in bestelling hebben en daarmee dit jaar nog in aanmerking wilden komen voor 5 jaar 15 procent bijtelling. De levering is vertraagd en daarmee arriveert de Prius-met-stekker helaas niet meer voor het eind van dit jaar op de markt.

Reuters meldde onlangs dat Toyota de levering van de Prius Plug-in in het thuisland had uitgesteld van de herfst naar de winter. Aanvankelijk zou de Europese en daarmee de Nederlandse introductie van de Prius Plug-in na de Japanse plaatsvinden. Dat geldt nog altijd, maar navraag bij Toyota Nederland leert ons dat door de vertraging van de Japanse levering ook de Nederlandse levering is vertraagd. Wat de vertraging heeft veroorzaakt, is tot op heden niet bekend.

Het was de bedoeling dat de Prius Plug-in nog voor eind 2016 op de Nederlandse markt zou verschijnen. Daarmee zouden de nog dit jaar geleverde exemplaren voor de zakelijke rijders nog vijf jaar goed zijn voor 15% bijtelling. Met ingang van 2017 veranderen de bijtellingsregels namelijk dermate dat de Prius Plug-in dit jaar voor leaserijders een extra aantrekkelijke aanbieding zou zijn. Volgend jaar geldt alleen nog voor elektrische auto's een gunstig bijtellingstarief van 4 procent. Voor alle non-EV's - waaronder plug-inhybriden als de Prius Plug-in - geldt vanaf 2017 het nieuwe standaard bijtellingspercentage van 22 procent.

Toyota Nederland vertelt ons dat het contact opneemt met iedereen die reeds een Prius Plug-in in bestelling heeft om de situatie voor te leggen. Klanten hebben de mogelijkheid hun order in te trekken.

Bekijk foto's van de Toyota Prius in groot formaat