Met de 1-serie sedan lanceerde BMW vorige maand een vierdeurs sedan in het Golf-segment die aan de neus van ons Europeanen voor zou gaan. AutoWeek-lezer Yannick van den Berg kwam de auto echter in Frankrijk tegen. Reden om aan BMW’s claim te twijfelen?

Deze gecamoufleerde voorserie-testauto is duidelijk de volgende BMW 1-serie als sedan. Het is niet alleen hetzelfde model als de auto die BMW in China presenteerde, maar ook een identieke uitvoering. Zo is de kleur blauw, maar ook de wielen van het showmodel te zien. De camouflage is strikt genomen dan ook niet nodig, maar anderzijds was het niet de bedoeling dat deze auto ooit in Europa zou worden gespot.

Of dat ook betekent dat die plannen gewijzigd zijn is even afwachten. Een directe concurrent van de Audi A3 sedan en Mercedes-Benz CLA heeft het merk op dit moment nog niet. Gezien de neiging van deze merken om ieder gaatje van de markt dicht te timmeren lijkt de komst van een 1-serie sedan zeker geen onlogische zet, maar bij de lancering van de 1-serie werd wel expliciet gezegd dat de compacte vierdeurs met het oog op China ontwikkeld is.  

Bekijk foto's van de BMW 1-serie in groot formaat