Nissan heeft in Rio de Janeiro een wel heel opvallend studiemodel getoond. De concept BladeGlider kenden we al, maar hij is vernieuwd.

In 2013 toonde Nissan de BladeGlider, een driehoekig studiemodel dat afgeleid was van de ZEOD RC/Deltawing, een net zo bizarre racer waarmee de Japanners meereden tijdens de 24 Uur van le Mans. De BladeGlider is nu verder geëvolueerd. Het is te hopen voor Nissan dat Panoz zich er deze keer buiten houdt.

De nieuwe BladeGlider is een bijna absurd ogende creatie waarin twee passagiers achter de in het midden genestelde bestuurder plaats kunnen nemen. Nissan wil met de BladeGlider zijn visie tonen op hoe volledig elektrisch rijden ook dynamisch en leuk kan zijn. Opnieuw zegt Nissan dat het een onderzoek is naar hoe een toekomstige sportieve EV er potentieel uit kan gaan zien.

In het interieur plaatst Nissan een stuurwiel met informatiedisplay en aan weerszijden van het stuur staan eveneens twee schermen. Die twee units fungeren als digitale zijspiegels.

Een 268 pk sterke elektromotor levert 707 Nm. De 4,3 meter lange en 1,3 meter brede BladeGlider moet met zijn 1.300 kilo daarmee in minder dan 5 tellen naar een snelheid van 100 km/h te krijgen zijn. Zijn topsnelheid ligt op 190 km/h. In elk achterwiel is een elektromotor geplaatst. Torque-vectoring is van de partij om de rijdynamiek te verbeteren. 

Bekijk 11 foto's in groot formaat