Een man in de Canadese gemeente Sherwood Park heeft een auto gebouwd die wordt aangedreven door twee vliegtuigmotoren van Rolls Royce en naar schatting een snelheid van 650 kilometer per uur kan bereiken.

Eigenaar Ryan McQueen bouwde de auto in twaalf jaar en gaf 90.000 Canadese dollar (ongeveer 62.000 euro) uit aan het voertuig, meldt de Canadese nieuwszender CBC News. Hij gaf het de naam 'Insanity' (waanzin).

McQueen wil met de auto meedoen aan 'dragraces'. In deze in Noord-Amerika populaire sportwedstrijden strijden twee coureurs over een korte afstand (minder dan 500 meter) om de winst.

De Canadees zegt geen technische achtergrond te hebben en zich vooral te hebben gebaseerd op instructievideo's op internet en zoekopdrachten via Google om de auto te kunnen bouwen. Hij denkt dat zijn auto mogelijk de enige auto ter wereld is met twee vliegtuigmotoren.

Hoewel de veiligheid van het voertuig pas in september wordt gekeurd en de auto tot die tijd nog niet op racebanen mag verschijnen, heeft McQueen al enkele boekingen binnen van race-evenementen en vliegtuigshows.