'Elektrische Fiat op komst'

Sergio Marchionne - topman van Fiat Chrysler Automobiles - is terughoudend als het om elektrische auto's gaat. Toch zou het concern een elektrisch model voor Fiat overwegen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat gesproken heeft met Marchionne. Marchionne zou wederom benadrukt hebben dat Fiat Chrysler Automobiles (FCA) "zou kunnen nadoen" wat Tesla doet "als het er maar een geschikte merknaam voor zou hebben". Het concern zou volgens de topman dan ook moeten gaan experimenteren met dat idee. Opvallend daarbij is hoe afhoudend Marchionne is als het om het elektrische-auto-vraagstuk gaat.

De topman zegt er niet van overtuigd te zijn dat elektrificatie de oplossing is "[...]van alle problemen." Dat betekent niet dat Fiat de EV volledig links laat liggen. Er wordt  gesproken over de komst van een volledig elektrische uitvoering van de productieversie van de Alfeiri Concept. Daarnaast zou Fiat een compacte EV voor de Europese markt overwegen én zou FCA anno 2021 van elk model een hybride willen hebben. Dat betekent dat ook de Maserati Levante een hybride-aandrijflijn krijgt.

Lees meer over:
Tip de redactie